Magyar Camping és Caravanning Club

21.Dahlie Rally

21. Dahlie Rallye

A 21. Dahlie Rallye 2017. augusztus 31. és szeptember 04. között Lengyelországban, Alsó-Sziléziában Radków város 26. számú kempingjében került megtartásra. A csütörtöki és pénteki napokon folyamatosan érkeztek a találkozón résztvevő kempingezők. Szeptember 01-jén (pénteken) Radków városát a jelentkezők autóbuszos kirándulás keretében felkeresték, megismerték az ősi város nevezetességeit. Az esti ünnepélyes megnyitót zenés műsor követte, melyen a magyar klubtagok nagy örömmel vettek részt. 

Szeptember 02-án (szombaton) autóbuszos kirándulásra indult a kempingezők társasága. A cél Klodzko (németül: Glatz) városának megtekintése volt. A város járási székhely, iparvároska és kirándulóközpont. Szervezett idegenvezetéssel a résztvevők megismerhették az ősi város nevezetességeit, közöttük a XVIII. századi porosz erődet.  A város nevezetessége a prágai Károly-híd kicsinyített mása, a város kőhídja, amely 1281-1390 között készült s barokk kori szent szobrokkal díszítve vezet át a város Mlynówka patakja felett. A közösségi kirándulást követően a résztvevők este a kempingben a rendező, lengyel klubtól egy tál lengyel ételt és dobozos sört kaptak, majd a rendezvény céljára felállított sátorban zenét hallgathattak, s kedvükre táncolhattak. 

Szeptember 03-án (vasárnap) 10 órakor a Dahlie Rallye elnökségének jelenlegi vezetője, az egyik cseh klub elnöke, Vanura úr a közösségi sátorban értékelte a találkozót, Radków város polgármestere köszöntette a megjelenteket. Emléktárgyak átadását követően sorra került az a hagyományos ceremónia, hogy a Szlovák Kemping és Caravan Szövetség megkapta 22. Dahlie Rallye megrendezésének jogát. A találkozó 2018. augusztus 30. és szeptember 09. között, a Dunajec folyó melletti Helivágás (Haligovce) település” Gorál Udvar” nevű kempingjében lesz.

Szeptember 04-én (hétfőn) a magyar kempingezők nagy többsége tovább utazott Németországba, Drezdába. E kiránduláson történtekről külön beszámoló készül.

 

Ülésezett a Dahlie Rallye elnöksége

A 21. Dahlie Ralye a lengyelországi Radków város kempingjében került megtartásra. A találkozó első napján, 2017. augusztus 31-én a város polgármesteri hivatalában a Dahlie Rallye elnöksége ülést tartott. A tanácskozáson magyar részről dr. Abonyi Mátyás elnök, Krausz József elnökhelyettes és Horvát József, a Felügyelő Bizottság elnöke vett részt.

Vanura Zdenek az elnökség cseh illetőségű elnöke bejelentette, hogy a megbízatása 2018. évben lejár, és továbbiakban nem vállal funkciót.

A magyar delegáció értékelte a Dahlie Rallye eddig tevékenységét, és határozottan kijelentette, hogy a találkozók sorát, beleértve az Alapszabályt is, meg kell újítani. A találkozót a jövőben is meg kell tartani, azonban azt az eddig részes kempingklubok helyett a Visegrádi Országok (tehát Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország) állami (országos) szintű találkozójává kell átalakítani. Az ülés alkalmával a magyar delegáció felajánlotta, hogy a Mária utcai klubiroda alkalmas lehet arra, hogy az elnökség innen irányítsa a továbbiakban a találkozók rendezését. Az ügyben nem történt döntés.

Az ülésről a fotók itt találhatók.

- - - hirdetés - - -
Kempingvilág - Komfort útközben - truma falle dometic szerviz lakókocsik lakóautók kempingcikkek logó tervezés