Magyar Camping és Caravanning Club
2016. év beszámolói: [ 2016 Szilveszter ] [ "Szeretet-vendégség" ] [ Kiskunhalas ] [ Bogács ] [ Tiszaföldvár ] [ Dunaföldvár ] [ Pádis fennsík ] [ Orosháza Gyopáros ] [ Dahlia Rallye ] [ Ada ] [ Szántód ] [ Bajmóc ] [ Szob ] [ Balatonboglár ] [ Dömös ] [ Celldömölk JUFA ] [ Szentes ] [ Kerekdomb ] [ Agárd Húsvét ] [ Martfű ] [ Farsang 2016 ]

Dömös

Baráti találkozó Dömösön  

  • június 10-12.

Kempingezés szép helyen, jó időben, remek programajánlattal és jó ismerősökkel – kell ennél több? Most hétvégén minden együtt volt! A júniusi első találkozót az MCCC a Dunakanyar egyik legszebb pontjára, Dömösre szervezte. Ez a hegyekkel körbeölelt kis falu tökéletes hely a kikapcsolódásra és az aktív pihenésre. A kemping a Duna partján, nyugodt környezetben, tökéletes felszereltséggel és barátságos csapattal várta a kempingezni vágyókat. 

Kicsit korábban érkeztünk, amikor még bőven volt szabad hely. A sok jó hely közül nehéz volt kiválasztani a legjobbat. Ahogy telt a kemping, egyre könnyebb volt az újonnan érkezőknek a maradék helyek közül választani. Végre olyan kempingben voltunk, ahol minden helyen lenyírt fű és nagyméretű parcellák voltak. A gondozott gyönyörű fák alatt optimális megoszlásban voltak a napos és az árnyékos helyek. 

Csütörtökön este a találkozó megnyitójára gyűltünk össze a biliárd terembe. Frissen sült pogácsával és egy kupica szíverősítővel fogadta a megérkezetteket a találkozót szervező Szűts házaspár. István ismertette a találkozó programját, Olga meg a programokra jelentkezéseket regisztrálta. A később megérkező Krausz Józsi a további találkozókkal kapcsolatban tartott előzetes ismertetést. A megszólaló zene táncra csábította a jelenlévők nagy részét. Egész jó spontán buli alakult ki!

Pénteken délután a menetrend szerinti busszal Visegrádra mentünk a Királyi Palota megtekintésére, amely a középkori Magyarország egyik legnagyobb és legpompásabb épületegyüttese volt. A romjaiban is impozáns palotában a szépen rekonstruált termeket, udvarokat bejárva, a korhűen berendezett lakosztályokban időutazást tehettünk a Magyar Királyság fénykorába, a XV. századba. Ez után a közeli „Zugfőzde Pálinkamúzeum”-ba látogattunk. Itt végig kísérhettük a pálinka lepárlásának folyamatát és elleshettük a zugfőzés kulisszatitkait. Az egyik tárlóban kiállított tárgyak tanúsága szerint sokan akár tejeskannát vagy permetezőt is használtak zugfőző eszközként. Lehetőség volt kóstolásra is, amelyet az egyénenként kiosztott kóstoló kártyára jegyeztek fel. Lehetett még vásárolni és egyéni címkét nyomtatni. 

Este a kempingben szalonnasütésre gyűltünk össze. Szép méretes kolozsvári szalonna halmaz, hagyma és kenyér várta a sütögetőket a klub jóvoltából. Ki tárcsán, ki nyárson sütötte a magáét. Míg folyt a sütögetés, megalakult a férfi dalárda, amelyhez csatlakozott harmónikájával az aranyos Kaszab Pista is. Jó volt hallgatni és persze bekapcsolódni a közös nótázásba.

Szombaton délben Esztergomba látogattunk. A többség a menetrendszerinti kirándulóhajóval utazott, de voltak akik, busszal vagy személyautóval tették meg a távot. Mivel a hajó 2,5 óra múlva indult vissza, ezért a programot is ennek megfelelően kellett egyénileg alakítani. Lehetett a Bazilikába menni, vagy ebédelni, sörözni Esztergomban, illetve a szlovákoknál Párkányban. Egész nap remek napsütéses idő volt. Amikor már indulni kellett a hajóhoz, vészesen gyülekeztek a felhők és mire beszálltunk, óriási zápor szakadt ránk. A kiszállás előtt 10 perccel az eső elállt, kisütött a nap, feltűnt az égen a szivárvány. Tócsák között, de napsütésben mentünk a kempingbe.   

Az estét is együtt töltöttük a biliárd szobában. Készült a bográcsgulyás és a rétes az előzetesen jelentkezettek részére. Közben a kivetítőn a foci szerelmesei élvezhették az EB közvetítést, legalább is egy darabig, mert az étkezés után a kiürített placcon ismét a tánc vette kezdetét. A jó hangulat és a táncos kedv késő estig eltartott.

A vasárnapra tervezett kerékpártúrát elmosta az eső. Az idő hazaküldőssé vált, így a résztvevők nagy részének a programja a pakolás, készülődés lett. Emlékezetes szép napokat töltöttünk Dömösön. Köszönjük szépen a Szűts házaspárnak a kitűnő szervezést és azt, hogy annyira jó házigazdái voltak e rendezvénynek.

Katona Júlia

- - - hirdetés - - -
Kempingvilág - Komfort útközben - truma falle dometic szerviz lakókocsik lakóautók kempingcikkek logó tervezés