Magyar Camping és Caravanning Club

Farsang

Télbúcsúztató Farsangolás

 • 02. 17.
 •  

  Jó volt készülődni az újév első MCCC rendezvényére! Ez ugyan csak egy kellemes délután ígérete volt, de azért jó alkalom volt találkozni, beszélgetni a kempinges társakkal. A Télbúcsúztató Farsangi rendezvény a Pesterzsébeti Civil Szervezetek Házának szépen felújított helyiségeiben volt.

  Kevéssel a meghirdetett 13. órai kezdés előtt érkeztünk. Az udvaron terjengett a babgulyás ínycsiklandozó illata, amit Kincses Marikáék hatalmas bográcsban készítettek. A nagyterem teljes farsangi dekorációval fogadott. Színes papírfüzérek voltak a falon, az asztalok szépen megterítve. A korábban, ill. a folyamatosan érkezők süteményei díszítették az asztalokat.

  A tágas konyhában Kaszab Pista nagy kondérban készítette a forralt bort és az újonnan érkezetteknek azonnal töltött egy jó nagy pohárral. Már sokan voltunk, üdvözöltük egymást, kényelmesen elhelyezkedtünk és beszélgettünk.

  A találkozót Abonyi Mátyás elnök úr nyitotta meg. Köszöntötte a megjelenteket, és röviden szólt az év kempinges találkozóiról. Ezt követően megkezdődött az ebédosztás. Tányért, evőeszközt, kenyeret vettünk a közösből, majd sorba álltunk a kiosztáshoz. Jó nekünk, hogy van egy ügyes, szorgalmas Marikánk, aki nemcsak ragyogóan főz, de még ki is osztja az ételt. Köszönet érte ezúton is!

  Időközben megérkeztek a zenészek. Műsorukat külön kérésre a kempinges indulóval kezdték: Végre itt van, végre itt van a nagy csapat… Együtt énekeltük a dalt a zenészekkel. Többen táncoltak is, de nagy tolongás nem volt a parkettán. Lehet, hogy ez azért volt, mert a tágas teremben túl nagy hely lett biztosítva a táncolóknak.     

  Egész idő alatt folyamatosan működött a vetítő. Az elmúlt év hazai és külföldi kempinges találkozóin készült képeket ismét megnézhettük, újra élve az akkori eseményeket.

  Hat óra felé Krausz Józsi felkérte a jelmezzel rendelkezőket, hogy készülődjenek a bemutatójukra. Minden jelmezes ajándékot kap, mondta. Szégyen-szemre csak két jelmezes volt. Egy öreg négerfejű táncos, és egy indiai hölgy. Nagy táncot roptak együtt, megtapsoltuk őket, Krausz Józsi meg átadta az ajándékukat.

  Hét óra felé, elkezdett szedelőzködni a társaság. Készülődtünk hazafelé. Nagyon jól éreztük magunkat. Találkozunk legközelebb március elején az utazás kiállításon, majd március közepén, Kapuváron a Magdaléna Kempingben. Ennek programja még nincs kint a web-en mert előkészítés alatt van.

   

  Katona Júlia

  - - - hirdetés - - -
  Kempingvilág - Komfort útközben - truma falle dometic szerviz lakókocsik lakóautók kempingcikkek logó tervezés