Magyar Camping és Caravanning Club
2018. év beszámolói: [ Bózsva ] [ Agárd Húsvét ] [ Harkány ] [ Utazás 2018 kiállítás ] [ Farsang ]

Farsang

FarsangMulatság 

2018.02.10 

 

Repülnek a napok! Alig telt el a szilveszter, az MCCC máris jelmezes farsangi mulatságra hívta tagjait a Pesterzsébeti Civil Szervezetek Házába. A 14 órára meghirdetett kezdési időpontra a szépen feldekorált helyiségbe a jelentkezettek nagy része megérkezett a meghívóban szereplő itallal és süteménnyel. Ezeket csinosan elrendeztük az asztalokon, majd megkezdődött a kínálgatás és az üdvözlő koccintások.  

A korábbi években az ebéd az udvaron bográcsban készült, de néhány nappal korábban kiderült, hogy ez most már csak különféle engedélyeztetések után lenne lehetséges. Ügyes vezetőségünk ekkor remek megoldást talált. Ha nem a helyszínen, akkor másutt fog elkészülni a tagságnak beígért közös ebéd. A Székesfehérváron lakó családok előző nap bevásároltak, elkészítették a hozzávalókat. Szombaton az aranyos Kaszab Pista ott, helyben megfőzte a pörköltet és a krumplit, majd úgy forrón, melegítő edényekben ideszállították Balikáékkal együtt autóval. Azután következett a megszokott forma: ügyes segítők osztották az ételt, a többiek meg sorba állva várták, hogy rájuk kerüljön a sor. Minden nagyon finom volt, és bőséges! Lehetett repetázni is. 

Amikor már mindenki jóllakott, előbb dr. Abonyi Mátyás elnök úr, majd Krausz József elnökhelyettes úr köszöntötte az ez évi első találkozón a megjelenteket. Szó volt még az év további találkozóiról, de csak röviden, mert mindenki kézbe foghatta a 2018. évi Karaván kiadványt, amelyből részletesen lehetett tájékozódni a további rendezvényekről. Időközben megérkeztek a zenészek is és az elnökhelyettes úr felkérte a jelmezzel készülteket, hogy öltözzenek be. 

Elkezdődött a tánc, majd amikor nyílt az ajtó mindenki a jelmezeseket figyelte. Bizony, nem volt egyszerű néhány társunkat felismerni! Most sokkal többen vállalták a jelmezbe öltözést, mint az elmúlt évben! Néztük, körbeálltuk, nevettük, fotóztuk őket. Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, végül is meghozták a döntést. A Horváth házaspár nyerte a versenyt. Jutalmuk egy üveg pezsgő volt. Az összes többi induló piros MCCC tollat és jegyzettömböt kapott.              

Folytatódott a tánc. Nagyon kedvünk szerinti volt a két személyes zenekar. Jó hangulatot teremtettek. Táncoltunk párosan, közösen, körbeállva, vonatozva. Közben beszélgettünk, iszogattunk és sütiztünk. Nyolc óra felé befejeződött a bulink, elpakoltunk és hazaindultunk. Jó volt találkozni, de az igaziak majd a kempinges találkozók lesznek. Lehet már jelentkezni Harkányba, a Húsvéti találkozókra: Agárdra és Kiskunmajsára, valamint Kőszegre. 

 

Katona Júlia 

- - - hirdetés - - -
logó tervezés Kempingvilág - Komfort útközben - truma falle dometic szerviz lakókocsik lakóautók kempingcikkek